Odense Slot || H.C. Andersen

... men i dag ligger det på Nørregade 36,  tæt placeret ved Kongens have og den gamle banegård

… men i dag ligger det på Nørregade 36, tæt placeret ved Kongens have og den gamle banegård

Odense Slot var oprindeligt placeret uden for byen...

Odense Slot var oprindeligt placeret uden for byen…

Odense by blev ”Det lille København”, da Odense slot i 1815 husede prinsguvernør Christian Frederik, senere kendt under navnet Kong Christian VIII. På slottet arbejdede H.C. Andersens mor til tider som vaskekone, og ofte tog hun sønnen med så han ikke skulle være alene hjemme.

I slotsgården legede han sammen med de andre tyendebørn, men også med prins Frits, den senere Kong Frederik VII.

Odense har kun to æresborgere – nemlig kongen og forfatteren: Frederik VII og H.C. Andersen – den ene fra samfundets absolutte top og den anden fra samfundets absolutte bund.

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Fødehjemmet er punkt nr. 2 på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder, der bliver besøgt, har haft stor betydning for HCA og hans liv. Læs om ruten i H.C. Andersens fodspor.

Ruten starter ved Museet og fører videre til Fødehjemmet. Videre fra fødehjemmet går rundt til Sortebrødre Torv,  FattiggårdenVaskepladsenStatuen bag DomkirkenOdense TugthusBarndomshjemmetSankt Knuds KirkeOdense Rådhus, Gråbrødre Hospital, hen til denne destination og slutter ved Sankt Hans Kirke.

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube under titlen “Visit Andersen i H. C. Andersens Fodspor rundt i Odense“.

Filmen handler om den dag, hvor Visit Andersen tog på tur rundt i Odense d. 5.8.2014 for at få en fornemmelse af H. C. Andersens Odense. To praktikanter og deres vejleder gik således i H. C. Andersens Fodspor, slog sig ned i Lotze Have for at se H. C. Andersen Paradens stykke: “20 eventyr på 20 minutter” og afprøvede digitale ruter og informationskilder om fodsporsruten.

Filmen er stykket sammen af billederne fra turen, sådan at filmen er en stumfilm bestående af stilbilleder og spøjse indslag. Musikken er fra en silent movie.
Billederne er taget af Malene Guldberg Pedersen, Malene Hesselholt Laursen og Sandie Renée Olesen.

Det er også muligt at læse om Malene og Isabellas oplevelser med de digitale ruter. Malene har skrevet en anmeldelse over de anvendte apps: Forvirrende Fodsporstur i H. C. Andersens Fodspor, mens Isabella skrev om en tøsetur udenfor kontoret, men med et fortsat fokus på den kære eventyrdigter: Tøser på tur – i H. C. Andersens fodspor.

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

 

Adresse:
Odense Slot, Odense C Odense Odense