H.C. Andersens Hus | Fødehjemmet

Det gul hus på hjørnet af Hans Jensens Stræde er idag en del af museet.

Det gule hus på hjørnet af Hans Jensens Stræde er idag en del af museet.

Det gule hus på hjørnet er af de fleste kendt som H.C. Andersens hus, og danner ramme for et af Odenses mest populære museer. Hjørnehuset var i H.C Andersens tid en del af byens værste slum, men bliver i dag betragtet med fryd og påskønnelse. Tilbage i tiden boede der hele tre familier i den lille hus, og havde op til 20 personer på et tidspunkt. Huset blev allerede i 1908 en del af museet, men det siges at H.C. Andersen aldrig har bekræftet at dette var hans fødehjem.

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Fødehjemmet er punkt nr. 2 på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder, der bliver besøgt, har haft stor betydning for HCA og hans liv. Ruten starter ved Museet og fører videre til denne destination, som ligger dør om dør med museet. Videre fra fødehjemmet går rundt til Sortebrødre Torv,  FattiggårdenVaskepladsenStatuen bag DomkirkenOdense TugthusBarndomshjemmetSankt Knuds KirkeOdense RådhusGråbrødre HospitalOdense Slott og slutter ved Sankt Hans Kirke.

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube under titlen “Visit Andersen i H. C. Andersens Fodspor rundt i Odense“. Filmen handler om den dag, hvor Visit Andersen tog på tur rundt i Odense d. 5.8.2014 for at få en fornemmelse af H. C. Andersens Odense. To praktikanter og deres vejleder gik således i H. C. Andersens Fodspor, slog sig ned i Lotze Have for at se H. C. Andersen Paradens stykke: “20 eventyr på 20 minutter” og afprøvede digitale ruter og informationskilder om fodsporsruten. Filmen er stykket sammen af billederne fra turen, sådan at filmen er en stumfilm bestående af stilbilleder og spøjse indslag. Musikken er fra en silent movie. Billederne er taget af Malene Guldberg Pedersen, Malene Hesselholt Laursen og Sandie Renée Olesen. Det er også muligt at læse om Malene og Isabellas oplevelser med de digitale ruter. Malene har skrevet en anmeldelse over de anvendte apps: Forvirrende Fodsporstur i H. C. Andersens Fodspor, mens Isabella skrev om en tøsetur udenfor kontoret, men med et fortsat fokus på den kære eventyrdigter: Tøser på tur – i H. C. Andersens fodspor.

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Adresse:
Hans Jensens Stræde 34, 34 Hans Jensens Stræde Odense C