Odense Rådhus || H.C. Andersen

 

Udenfor Rådhuset er der i planterne spor af H.C. Andersen.

Udenfor Rådhuset er der i planterne spor af H.C. Andersen.

Odense Rådhus har siden 1480 ligget på hjørnet af Vestergade og Flakhaven

Odense Rådhus har siden 1480 ligget på hjørnet af Vestergade og Flakhaven

I H.C. Andersens tid så Odense Rådhus ganske anderledes ud – Det var meget mindre og ydmygt. I kælderen under Rådhuset havde H.C. Andersens mormor siddet på vand og brød, fordi hun havde født tre børn uden for ægteskab.

På trods at dette var det også Rådhuset, der husede H.C. Andersens bedste minde og lykkeligste øjeblik. Det var her han fra vinduet på Rådhusets 1. Sal, den 6 december 1867 modtog folkets hyldest og blev byens æresborger. Denne dag foregik med en kraftig tandpine, som dog ikke fik lov til at ødelægge denne glædens dag.

Pladsen foran Odense Rådhus var på denne store dag oplyst af folkets fakkeltog, og for H.C. Andersen var det samtidig opfyldelsen af en gammel spådom. Kort før at han som ung knægt rejse ud i verden for at blive berømt havde han nemlig fået spået sin fremtid i kaffegrums. Spådommen lød: ”Det vil gå ham bedre end han fortjener – en dag vil hele Odense blive oplyst i hans ære”

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Fødehjemmet er punkt nr. 2 på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder, der bliver besøgt, har haft stor betydning for HCA og hans liv. Det er muligt at læse om alle tretten punkter på ruten i H.C. Andersens fodspor.

Ruten starter ved Museet og fører videre til Fødehjemmet. Videre fra fødehjemmet går rundt til Sortebrødre Torv,  FattiggårdenVaskepladsenStatuen bag DomkirkenOdense TugthusBarndomshjemmet, Sankt Knuds Kirke, hen til denne destination,  Gråbrødre HospitalOdense Slot og slutter ved Sankt Hans Kirke.

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube under titlen “Visit Andersen i H. C. Andersens Fodspor rundt i Odense“.

Filmen handler om den dag, hvor Visit Andersen tog på tur rundt i Odense d. 5.8.2014 for at få en fornemmelse af H. C. Andersens Odense. To praktikanter og deres vejleder gik således i H. C. Andersens Fodspor, slog sig ned i Lotze Have for at se H. C. Andersen Paradens stykke: “20 eventyr på 20 minutter” og afprøvede digitale ruter og informationskilder om fodsporsruten.

Filmen er stykket sammen af billederne fra turen, sådan at filmen er en stumfilm bestående af stilbilleder og spøjse indslag. Musikken er fra en silent movie.
Billederne er taget af Malene Guldberg Pedersen, Malene Hesselholt Laursen og Sandie Renée Olesen.

Det er også muligt at læse om Malene og Isabellas oplevelser med de digitale ruter. Malene har skrevet en anmeldelse over de anvendte apps: Forvirrende Fodsporstur i H. C. Andersens Fodspor, mens Isabella skrev om en tøsetur udenfor kontoret, men med et fortsat fokus på den kære eventyrdigter: Tøser på tur – i H. C. Andersens fodspor.

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

 

Adresse:
Odense Rådhus, 2 Flakhaven Odense C