H.C. Andersen Statue

Statuen er i dag placeret bag Domkirken ved Odense Å.

Statuen er i dag placeret bag Domkirken ved Odense Å.

H.C. Andersen Statuen blev oprindelig opført ved Kongens Have.

H.C. Andersen Statuen blev oprindelig opført i Kongens Have.

I Eventyrhaven nær Sankt Knuds Kirke, Domkirken, står den store bronzestatue af H.C. Andersen. Statuen blev afsløret i Kongens Have i juni 1888, men blev altså efterfølgende flyttet, så den nu står ved Odense Å. Kunstneren bag staten er billedhuggeren Louis Hasselriis, som levede fra 1844-1912. Det første udkast af statuen blev lavet i Rom i 1872, men da den berømte skuespiller Johanne Luise Heiberg pointerede at statuens bagside var kedelig, bestemte Louis Hasselris sig for at lade forfatterens overfrakke hvile over den ene skulder, således at den brød den lange rygflade.

H.C. Andersen er placeret således at han spejder ned mod det dybeste sted i åen, hvor han dengang troede, at Åmanden boede. Når folk druknede i åen, sagde man, at det var fordi Åmanden krævede ofre, hvis han fortsat skulle holde åen i skak, så den ikke løb over sine bredder og forvoldt store ødelæggelser. Netop denne historie har inspireret H.C. Andersen til at skrive eventyret ”Klokkedybet”.

Hvert år den 2. April mindes forfatteren ved, at der bliver lagt kranse og sunget foran den smukke statue.

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Fødehjemmet er punkt nr. 2 på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder, der bliver besøgt, har haft stor betydning for HCA og hans liv.
Det er muligt at læse om de 13 punkter, der kan findes på i H.C. Andersens fodspor.

Ruten starter ved Museet og fører videre til Fødehjemmet. Videre fra fødehjemmet går rundt til Sortebrødre Torv,  FattiggårdenVaskepladsen, hen til denne destination, Odense TugthusBarndomshjemmetSankt Knuds KirkeOdense RådhusGråbrødre HospitalOdense Slot og slutter ved Sankt Hans Kirke.

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube under titlen “Visit Andersen i H. C. Andersens Fodspor rundt i Odense“.

Filmen handler om den dag, hvor Visit Andersen tog på tur rundt i Odense d. 5.8.2014 for at få en fornemmelse af H. C. Andersens Odense. To praktikanter og deres vejleder gik således i H. C. Andersens Fodspor, slog sig ned i Lotze Have for at se H. C. Andersen Paradens stykke: “20 eventyr på 20 minutter” og afprøvede digitale ruter og informationskilder om fodsporsruten.

Filmen er stykket sammen af billederne fra turen, sådan at filmen er en stumfilm bestående af stilbilleder og spøjse indslag. Musikken er fra en silent movie.
Billederne er taget af Malene Guldberg Pedersen, Malene Hesselholt Laursen og Sandie Renée Olesen.

Det er også muligt at læse om Malene og Isabellas oplevelser med de digitale ruter. Malene har skrevet en anmeldelse over de anvendte apps: Forvirrende Fodsporstur i H. C. Andersens Fodspor, mens Isabella skrev om en tøsetur udenfor kontoret, men med et fortsat fokus på den kære eventyrdigter: Tøser på tur – i H. C. Andersens fodspor.

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

 

Adresse:
Klingenberg 18, 5000 Odense C, Danmark