H.C. Andersens Sortebrødre Torv

I 1795 blev Odense Comediehus således indviet på torvet

I 1795 blev Odense Comediehus indviet på torvet

Sortebrødre torv var hjemsted for byens teater. Teatret lå her, som det eneste teater uden for København. Teatret fortryllede H.C Andersen med dets fantasi og fantastiske fortællinger.

Da han var fattig havde han ikke så mange muligheder for at se de forskellige forestillinger , så han hjalp plakatbæreren med sit arbejde og fik som belønning teatrets plakater og programmer, som han således kunne fantaserer over når han kom hjem. Han opnåede dog noget at sin drøm da han fik lov til at være en del af en forestilling som statist. Han havde kun en enkelt replik, men på trods af der var det en fantastisk oplevelse for ham, som kun gjorde drømmen om at opnå kendisstatus og et liv på de skrå bredder endnu større. Han valgte af denne grund også at rejse til København allerede som fjortenårig, i 1819, da han mente at det var der at han havde størst chance for at opnå drømmen, og dermed det han betegnede som lykken.

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Fødehjemmet er punkt nr. 2 på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder, der bliver besøgt, har haft stor betydning for HCA og hans liv.
Det er muligt at læse om alle tretten punkter, der kan findes på ruten i H.C. Andersens fodspor.

Ruten starter ved Museet og fører videre til Fødehjemmet. Videre fra fødehjemmet går rundt til denne destination, hen til FattiggårdenVaskepladsenStatuen bag DomkirkenOdense TugthusBarndomshjemmetSankt Knuds KirkeOdense RådhusGråbrødre HospitalOdense Slot og slutter ved Sankt Hans Kirke.

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube under titlen “Visit Andersen i H. C. Andersens Fodspor rundt i Odense“.

Filmen handler om den dag, hvor Visit Andersen tog på tur rundt i Odense d. 5.8.2014 for at få en fornemmelse af H. C. Andersens Odense. To praktikanter og deres vejleder gik således i H. C. Andersens Fodspor, slog sig ned i Lotze Have for at se H. C. Andersen Paradens stykke: “20 eventyr på 20 minutter” og afprøvede digitale ruter og informationskilder om fodsporsruten.

Filmen er stykket sammen af billederne fra turen, sådan at filmen er en stumfilm bestående af stilbilleder og spøjse indslag. Musikken er fra en silent movie.
Billederne er taget af Malene Guldberg Pedersen, Malene Hesselholt Laursen og Sandie Renée Olesen.

Det er også muligt at læse om Malene og Isabellas oplevelser med de digitale ruter. Malene har skrevet en anmeldelse over de anvendte apps: Forvirrende Fodsporstur i H. C. Andersens Fodspor, mens Isabella skrev om en tøsetur udenfor kontoret, men med et fortsat fokus på den kære eventyrdigter: Tøser på tur – i H. C. Andersens fodspor.

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Adresse:
Sortebrødre Torv, 2 Sortebrødre Torv Odense C