H.C. Andersens Hus | Museum

Indgangen til H.C. Andersens Hus der i dag er lavet til Museum. Indgangen er placeret på Bangs Boder idet gamle bykvarter.

Indgangen til H.C. Andersens Hus der i dag er lavet til Museum. Indgangen er placeret på Bangs Boder idet gamle bykvarter.

H.C. Andersens hus er hovedmuseet for eventyrdigteren, hvor hans liv og værk er præsenteret i tekst og billeder.

Museet indeholder alle moderne faciliteter, og du kan gå på opdagelse i H.C. Andersens univers, bladre i hans bøger via PC og høre hans eventyr ved de mange lytteposter. Det spændende ved museet er, at det er udformet sådan, man kan bevæge sig fra et tema til et andet og nyt tema, når man går fra et rum til et andet.

Eventyret “Sneedronningen” er inspireret herfra. På gavlen af huset kan du se den ældste og første mindeplade for H.C. Andersen. Den blev afsløret på digterens 70 års fødselsdag i 1875. I dag rummer huset en lille udstilling om H.C. Andersens barndom.

I dag er to små stuer indrettet som museum, hvoraf blot den ene af stuerne dannede rammen om Hans Christians barndom. Det lille museum, som åbnede i 1930, giver indtryk af hjemmets trange forhold og fortæller om en fattig tilværelse i det tidlige 1800-tals Odense. Udstillingen i barndomshjemmet er nyindrettet helt efter den beskrivelse. H.C. Andersen gav af lejligheden i sine selvbiografier. I stuen ved siden af barndomshjemmet boede der på Andersens tid en børnerig handskemagerfamilie. Denne stue rummer en lille udstilling om barndomstidens minder om Odense, fortalt af digteren selv.

 

H.C. Andersens hus ved siden af Lotzes have, adskilt af en lille sø

H.C. Andersens hus ved siden af Lotzes have, adskilt af en lille sø

 

Lotzes Have

Museet indeholder også Lotzes have, hvor der ofte foregår mange aktiviteter på den eventyrlige scene. I H.C. Andersen festivals ugen, og i sommeren løbende op til, optrådte H.C. Andersen Paraden. I 2014 optrådte H.C. Andersen Paraden med 24 skuespillere i alle aldre, de udførte 24 eventyr på 24 minutter.

Haven er en tidligere apotekerhave – beskrevet første gang i 1701 – og benyttes i dag som en grøn oase af de mange besøgende hos HCA museet, samt Børnekulturhuset ”Fyrtøjet”.

 

 

 

 

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Museet er startpunktet på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv. Ruten starter ved Museet og fører videre til FødehjemmetSortebrødre Torv,  FattiggårdenVaskepladsenStatuen bag DomkirkenOdense TugthusBarndomshjemmetSankt Knuds KirkeOdense RådhusGråbrødre HospitalOdense Slot og slutter ved Sankt Hans Kirke.

 

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4Dw5GRttdzM

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

 

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

 

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

 

Adresse:
Bangs Boder 29, 29 Bangs Boder Odense C