Fattiggården || H.C. Andersen

Som den ud da H.C.Andersen modtog undervisning og som den ser ud idag.

Som den ud da H.C.Andersen modtog undervisning og som den ser ud idag.

På hjørnet af Påskestræde og Overgade lå fattiggården, som man i dag stadig kan se en del af. De sidste år H.C Andersen boede i Odense modtog han gratis, dog sporadisk skolegang i Fattigskolen som lå på førstesalen i bygningen.

På vejen til skolen passerede H.C Andersen sin fars grav ved Domkirken samt Latinskolen hvor han drømte om at blive elev. De elever der gik der tegnede der sig nemlig en lys fremtid for, da de havde gode skolebøger og modtog god undervisning, hvilket var i stor modsætning til fattigskolen. H.C Andersen brugte det meste af sin tid på at digte nye historier ud fra de bibelske vægmalerier der hag i fattigskolen læsestue.

 

Fodsporsruten

H.C. Andersens hus Fødehjemmet er punkt nr. 2 på Fodsporsruten. En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C. Steder, der bliver besøgt, har haft stor betydning for HCA og hans liv.

Ruten starter ved Museet og fører videre til Fødehjemmet. Videre fra fødehjemmet går rundt til Sortebrødre Torv, hen til denne destination, VaskepladsenStatuen bag DomkirkenOdense TugthusBarndomshjemmetSankt Knuds KirkeOdense RådhusGråbrødre HospitalOdense Slot og slutter ved Sankt Hans Kirke.

...steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv - Del 2.

…steder der bliver besøgt har haft stor betydning for HCA og hans liv – Del 2.

Del 1 - En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C...

Del 1 – En rute der fører i H.C.Andersens fodspor rundt i Odense C…

Visit Andersen testede ruten, hvilket kan ses i filmen på YouTube under titlen “Visit Andersen i H. C. Andersens Fodspor rundt i Odense“.

Filmen handler om den dag, hvor Visit Andersen tog på tur rundt i Odense d. 5.8.2014 for at få en fornemmelse af H. C. Andersens Odense. To praktikanter og deres vejleder gik således i H. C. Andersens Fodspor, slog sig ned i Lotze Have for at se H. C. Andersen Paradens stykke: “20 eventyr på 20 minutter” og afprøvede digitale ruter og informationskilder om fodsporsruten.

Filmen er stykket sammen af billederne fra turen, sådan at filmen er en stumfilm bestående af stilbilleder og spøjse indslag. Musikken er fra en silent movie.
Billederne er taget af Malene Guldberg Pedersen, Malene Hesselholt Laursen og Sandie Renée Olesen.

Det er også muligt at læse om Malene og Isabellas oplevelser med de digitale ruter. Malene har skrevet en anmeldelse over de anvendte apps: Forvirrende Fodsporstur i H. C. Andersens Fodspor, mens Isabella skrev om en tøsetur udenfor kontoret, men med et fortsat fokus på den kære eventyrdigter: Tøser på tur – i H. C. Andersens fodspor.

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Visit Andersen på tur i H.C. Andersens Fodspor

Adresse:
Overgade 19, 19 Overgade Odense C