Sanderumgaard

H. C. Andersen var på en udflugt fra Odense d. 2 . august 1832 og her besøgte han Sanderumgaard.

Hovedbygningen så dengang anderledes ud, end den gør i dag, men ud af de mange haver, som H.C. Andersen besøgte, er der ikke mange, som er genskabt på et mere veldokumenteret grundlag end Sanderumgaard. Haven er romantisk og ynder at gengive fordums storhed og følelser og gengive en autentisk oplevelser – herfor er Sanderumgaard et besøg værd.

H. C. Andersens roman O.T.

H.C. Andersen udgav i 1936 romanen O.T. Romanen udspiller sig realistisk i danske omgivelser i tråd med H.C. Andersens mange rejser rundt i Danmark. Bogstaverne står for Odense Tugthus, hvor hovedpersonen, Otto Thostrup, blev født. Læs mere om romanen her.

Altså blev romanen udgivet 4 år efter besøget på Sanderumgaard, men der er i romanen et folkesagn, der stammer fra Sanderumgaard:

Sophie saae spørgende paa ham. ‘Ser De Gravstenen i Pilen der?’ spurgte hun efter et kort Ophold. ‘ Damen med korslagte Arme og det colorerede Ansigt. Hun skal i en Nat have dandset tolv Riddere ihjel; den trettende, som hun bød op, overskar i Dandsen hendes Belte, og da sank hun død til Jorden!”  (Danske Folkesagn)

I folkemunde fandtes en variation af sagnet, der havde en slutning, som minder om slutningen i HCAs O.T.

Læs mere om Sanderumgaard på deres hjemmeside her.

Adresse:
Sanderumgårdvej 150, 150 Sanderumgårdvej Odense SØ