Tusindårsskoven

 

Tusindårsskoven

Tusindårsskoven blev anlagt i 1988 i forbindelse med Odenses Kommunes fejring af byens tusindårsjubilæum.
Skoven er omkring 74.000m² og den ligger i det vestlige Odense mellem bydelene Bolbro og Sanderum. Skovens nordlige punkt er afgrænset af den fynske hovedbane, i syd af Falen, i øst af to haveforeninger og i vest af Odenses Eventyrgolf. Med afgrænsning op til Falen er skoven ikke længere væk end fem minutter fra Odenses centrum.
Området er en blanding af åbne sletter, mange forskellige træsorterer og varieret dyreliv i området.

 

 

Festival i lyset af H.C. Andersen

Tusindårsskoven skal i 2015 og 10 år frem være eventplads for Tinderbox Festivalen. Tinderbox Festivalens navn er inspireret af H.C. Andersens eventyr: “Fyrtøjet“.

Tinderbox vil blive afholdt i det store park- og skovområde, og i samme forbindelse vil Tusindårsskoven gennemgå en overordnet opgradering, så den fremover kan konkurrere med andre internationalt anerkendte eventpladser. Til opgraderingen af Tusindårsskoven, er 3 mio. kroner blevet afsat.

Alle fakta fremgik ved pressemødet for Tinderbox Festivalen.

Tidligere har Tusindårsskoven været sted for MC Træf og andre Festivaler, som bl.a. Vi Rocker. Vi Rocker-arrangementet hat haft omkring 10.000 koncertgæster, mens Tinderbox Festivalen forventes at have op mod 30-40.000 festivalsgæster.
Det betyder, at Tusindårsskoven må gennemgå en gennemgribende forandring. I 2013 blev området i og omkring Tusinårsskoven opgraderet med nye kloakker, vand, strøm og hegn ud mod jernbanen. Frem mod festivalen i 2015 vil Odense Kommune i samarbejde med Odense&Co stå for en opgradering af områdets infrastruktur. Området skal udvides og have nye veje, hvortil skovens bakke, knolden, eftersigende vil blive fjernet. Da det for en festival i europæisk klasse kræver, at skoven planes.

 

 

 

 

 

 

 

Adresse:
Tusindårsskoven, Tusindårsskoven Odense Odense
«Tilbage