Søbysøgaard

H.C Andersen besøgte Søbysøgaard 2 gange. Det første besøg var i 1836, hvor han mødte fru Louise Fønss og hendes datter fra Hindsgavl, kammerjunkerens svigerinde. Både mor og datter var begejstrede for Improvisatoren (1835). Det andet besøg på Søbysøgaard var i 1839, hvor han blev indbudt til middag i forbindelse med et ophold på Glorup.

Statsfængslet Søbysøgaard

Søbysøgård er en herregård, der stammer fra 1400-tallet, men hovedbygningen er fra 1641. Herregårdens avlsbygninger er fra 1911 og blev i 1989 erstattet af et nyt staldanlæg, mens avlsbygningerne blev indrettet til værksteder.

I 1933 blev herregården taget i brug som ungdomsfængsel, og der blev opført tre belægningsbygninger på området. I 2003 blev der opført en halvåben afdeling. Denne blev 1.2.2014 ændret til åben afdeling, og den bruges i dag som en uddannelsesafdeling.

Selve hovedbygningen er blandt andet indrettet til kontorer og skole. Siden 1973 har fængslet været anvendt som almindeligt åbent fængsel med betydelig vægt på undervisning.

Museum

På Statsfængslet på Søbysøgård findes et mindre museum. Museet indeholder effekter fra fængslet historie, og går tilbage til 1933.

Museet er ikke offentligt tilgængeligt, men kan åbnes i særlige tilfælde eller hvis tiden tillader det. Museet har åbent i forbindelse med den årlige øko-dag.

Læs mere om Statsfængslet Søbysøgård her.

Adresse:
Statsfængslet på Søbysøgård, 27 Søvej Årslev