H.C. Andersen Live || Bjarne G. Nielsen

 

H.C. Andersen Live – Bjarne G. Nielsen

 

Bjarne G. Nielsen er skuespiller og har viet de sidste mange år af sit liv til at være H.C Andersen. Han mener at det er en gave, at han kan glæde mennesker i alle aldre ved at agere en af Danmarks aller største multikunstnere i egen høje person.
Kig videre her under for at se, hvad Bjarne G. Nielsen kan tilbyde netop dig til dit arrangement.

 

 

Om Skuespilleren Bjarne G. Nielsen

”At rejse er at leve” – At opleve!

Et møde med digteren…

Skuespilleren Bjarne G. Nielsen er Danmarks bedste bud på en original H.C. Andersen oplevelse. Digteren kan bestilles ud til et hvilket som helst arrangement uanset, hvor turen går hen i verden. Om han er H.C. Andersen til firmaets personalefest på D’Angelterre, på lægekongressen i Bellacenteret eller som Guide i Tivoli – Bjarne G. Nielsen kan det hele. Og endda på flere forskellige sprog. Kun fantasien sætter grænser.

Hvis du bestiller Bjarne G. Nielsen ud til et arrangement får du meget mere end bare en performer med høj hat – du får ”Den store dansker”, selveste Hans Christian Andersen.

Bjarne G. Nielsens interesse for H.C. Andesen opstod i 1984. Her skulle han speake til en videofilm om Bakkehuset, på Frederiksberg. I de små stuer på Rahbeks Allé kom H C Andersen selv som ung mand, for at afprøve talentet blandt tidens kulturelle. Efter dette tog interessen for alvor fat. Bjarne G. Nielsen skrev herefter også forestillingen ”HC Andersen på hovedet”.

Bjarne G. Nielsen blev uddannet skuespiller på Statens Teaterskole i 1975 og har siden spillet en masse steder på store såvel som mindre scener i og omkring København. Han har altså opbygget sig et righoldigt repertoire inde for skuespil.

Han har desuden specialiseret sig inde for butiksoptræden, og især ved juletid er han er populær gæst rundt om i landet.

Bjarne G. Nielsen underholder børn og voksne med blandt andet de kendte papirklip, sang og historiefortælling. Ud over dette kan man ved juletid også få hjælp til at pynte juletræet. Kunderne der står i kø ved kassen bliver underholdt med små anekdoter om dengang og nu.

 

Hvad siger kunderne om H.C. Andersen Live?

Livsstilsbutikken ”Myrebjerg” (Langeland) – Daglige leder Kristen Kristensen:

Bjarne G. Nielsens indsats i min butik har glædet både voksne og børn i juledagene. Han er fantastisk!! Og så gør det heller ikke noget, at salget får et nyk opad, det er absolut hans fortjeneste!!

H.C. Andersen butikken i Tivoli (København) – Henrik Larsen (Kunde):

Det var som om at møde ham selv – mere af det, TAK!!

Inspiration Bang Knudsen (Esbjerg) – Direktør Lars Elkjær:

Enestående, stemningsskabende, autentisk. Jeg kan varmt anbefale HCAndersen i butikken!

H.C. Andersen butikken (Jesperhus – Nykøbing Mors) – Daglig leder Charlotte Overgaard:

Når performeren Bjarne G. Nielsen synger, fortæller og laver papirklip som H.C. Andersen føler man sig sat tilbage til de gode gamle dage. Vores butik og café er indrettet derefter – det er meget stemningsfuldt! Og så har han en evne til at tryllebinde publikum, fra de 2-årige og op til 100. Det er bare perfekt.

 

 

Arrangementer

Skal H.C. Andersen ud live til dit arrangement, har De en bred vifte af muligheder. Bjarne G. Nielsen kan komme ud til arrangementer både i Danmark og i udlandet, til lands, til vandt eller i luften. Kun fantasien sætter grænser, for den verdensberømte forfatter kan lide at komme omkring. Som sagt: At rejse er at leve!

Ideer og ønsker til et arrangement  drøftes i fællesskab, så resultatet bliver en ”event” ud over det sædvanlige.

Lad Bjarne G. Nielsen skrive ”eventyret” til festen!

Kik videre her på siden og læs om de forskellige tilbud eller kontakt os og få meget mere at vide.

Tlf.: +45 33 91 07 63

Mobil: +45 22 48 75 30
Email: hcandersenlive@gmail.com

 

Eventet kan fremføres på dansk, engelsk eller tysk.

Pris efter aftale og arrangement.

 

Julearrangementer

Julestue:

Kom til julestue med eventyrdigter og multikunstner ”Hans Christian Andersen” og oplev en anderledes julefest. Julelege og julestuer var en normal foreteelse ved juletid i 1800-tallet. Julestuerne bragte glæde og hygge ind i alle hjem.

”Man slog gækken løs” – hvad enten det var Havfruen danser, Bettefanden, Hugge brænde, Slagte eller Julebispen. H.C.A. deltog flittigt i tidens selskabeligheder. Digteren fører traditionen videre.

”Atmosfæren bør være som på gamle postkort, med pynt og levende lys overalt i rummet. Juletræ, ind i kaminen og duft af hjemmebag. Først da, kan eventyret begynde”.
Andersen agerer som ”Maitre de plaisir” skuespiller, performer, sanger og historiefortæller.  Og gæsterne opfordres i den grad til at deltage i løjerne. Nogle af disse kan f.eks. være følgende:

 • Tableau med udklædning
 • Fortæl en historie
 • ”Gæt og grimasser”
 • Julelege, Papirklip og meget meget mere
 • Julestue kan arrangeres specielt til børn. Ring og forhør Dem om juleevent i Deres by, ude såvel som inde, hvis De ønsker mere information.

 

Butiksoptræden til jul

Idéen med at butiksoptræde opstod på Formland Messen i Herning. Her optrådte ”H.C. Andersen” på standen for Carlos Vella, Hans Christian Andersen Copenhagen. På denne stand var der blandt andet kunder fra Imerco, Inspiration, Bahne og Kop & kande. På standen havde kunderne mulighed for, ikke bare at bestille ”julekugler og lysophæng” med hjem, men også selveste HCA.
”Andersen sidder ved et bord i butikken. Han klipper papirklip, fortæller historier, synger og pynter juletræ. Han hygger med kunderne i og omkring butikken og byder dem på noget varmt at drikke. Digteren ”lokker” venligt de forbipasserende med indenfor i butikken. Papirklip i flotte figurer deles ud som en personlig gave fra selveste Hans Christian Andersen”.

Periode: 15 november – 23 december (Andet tidsrum kan aftales)

 

Booking Tlf.: +45 33 91 07 63 eller mobil: +45 22 48 75 30

 

Slotte, herregårde og museer

Slotte og herregårde:

H.C. Andersen dukker op under en rundvisning i slottets park, spiser frokost i restauranten, læser, blunder et sted etc.  Om aftenen causeres over emner som ”Slotte og herregårde”, ”Veninderne”, ”De første år i Købehavn og udenlandsrejser”. Andre emner kan også tages op efter aftale.

Ovenstående kan arrangeres som ”total-event”. Altså en event der løber over hele  dagen eller blot som en enkelt ting i forbindelse med et møde, en konference eller lignende. Bjarne G. Nielsen kan også lave collageforestillingen ”Halløjsa det er eventyr” for børn og voksne.

Museer og gallerier:

H.C. Andersen arrangerer dramatisk rundvisning med publikum som aktive deltagere, afholder kunstsalon eller noget helt andet.

Optræden og salg af H C Andersen collager af kunstneren og designeren Gertrud Nielsen.

Byvandring:

H. C Andersen bevæger sig rundt i byen, hvor han taler med folk på gaden. Han synger, fortæller historier og anekdoter, klipper papirklip, er skiftevis inde og ude f.eks. i butikker og han hilser pænt alle de steder han kommer.

En egentlig byvandring med digteren som fortæller kan være en del af et arrangement. Borgmesteren byder Andersen velkommen på byens torv, hvorefter digteren kvitterer med en tale.

Andet bymiljø kan være havnemiljø med Andersen på kanalrundfart, en tur i turistbussen eller selv som rejsende på banegården eller i lufthavnen.

Optræden på rådhuset, i kirken eller på sygehusets børneafdeling kan være nogle af mulighederne ved en by-event.

 

Kulturhuse, Hotel og butikscentre

Kulturhuse, koncertsale, teatre og biografer:

”Halløj det er eventyr” opføres som en collage, for hele familien, af H.C. Andersen selv. Her møder vi blandt andet hans forældre, der fortælles om opvæksten i Odense samt om ankomsten til København allerede som 14 årig. Collagen varer ca. 35-40 minutter. Undervejs er der masser af sang og musik. H.C. Andersen som show-mand improviserer, underholder og synger sammen med et medlevende publikum. HCA viser rundt på et teater, hvor han fortæller teatrets historie med eksempler fra sit eget teaterliv.

Hotel, restaurant og café

H.C. Andersen indleder en samtale med selskabet, causerer under middagen og byder velkommen. Kan fungere som toastmaster i løbet af aftenen.  Kan også være foredragsholder omkring et bestemt emne.

Butikscentre, sportshaller og messer

Hans Christian Andersen spadserer omkring og snakker med publikum. Fortæller, improviserer, synger, klipper papirklip og går i butikker.

I sportshaller optræder HC Andersen efter ønske, evt. med humoristisk foredrag og show om “krop og sport” – for at understrege sin egen ukropslighed.

Ved messer i ind og udland deltager H C Andersen i forskellige events efter aftale og spadserer rundt og snakker med publikum. Materiale forfattes specielt til arrangementet.

Bryllup:

Oplev H.C. Andersen i sang og musik.

Det kan være ældre sange eller nye tekster og det hele blandes med digterens eget foredrag. Akkompagneret på klaver eller guitar. Historien skrives specielt til brudeparret.

Fritidsaktiviteter:

Hans Christian Andersen taler om indholdet i eventyrerne og underholder. Temadage omkring H.C.A. med arbejdende værksteder; klip, tegning, teater, skrivning og forfatterskab.

Sejlklub, krydstogtskib, færge, lystyacht, undervandsbåd, tog, bus, personbil, fly og Luftballon:

Hans Christian Andersen causerer over emner og rejsemuligheder eller underholder med sang og papirklip.

Med tog rejser H.C. Andersen fra by til by som fortæller. Han spadserer fra vogn til vogn og underholder rejsende gæster. Evt. ved et skovtursarrangement.

Andre aktiviteter:

Ambassader og ministerier.

Hans Christian Andersen causerer over rejser til det pågældende land og andre emner.

Skoler, biblioteker, daginstitutioner, plejehjem, hospitaler og forsamlingshuse:

Hans Christian Andersen opfører blandt andet collage-forestillingen “H. C. Andersen på hovedet “. Går ind i temaerne “Lyver Prinsessen på ærten for at score prinsen? Hvem mobber den Grimme ælling eller Fyrtøjet?” Dette kan ske i forbindelse med f.eks. en emneuge, hvor han besøger klasserne, de arbejdende værksteder, klipper papirklip, fortæller, synger og improviserer.

Boghandel, forlag eller virksomhed:

H.C. Andersen causerer over emner som: “H.C. Andersen og litteraturen”, “H.C. Andersen på slotte og herregårde”, “Kvinderne” m.m. Signerer bøger, læser højt. Skriver autografer. Klipper papirklip.

Andersen besøger virksomheden i forbindelse med “ad-hoc opgaver”.

 

Referenceliste

 • Ambassade
  o    Optræden april 2002, på restaurant “Akropolis” i Ålborg.
  Grækenlands ambassadør i Danmark, Andonios N. Nicolaidis:
  Kære hr. Bjarne G. Nielsen, eller endnu bedre, hr. Hans Christian Andersen. Hjertelig tak for deres meget venlige brev af 29. Marts 2002, som jeg har læst med den største fornøjelse. Beklageligvis kunne jeg ikke opleve deres forestilling i Ålborg på deres fødselsdag, da jeg var bortrejst men håber meget, at kunne overvære deres eventyroplæsninger og høre om deres rejseoplevelser til bl. a Grækenland ved en anden lejlighed. Ærbødigst.
 • Banegård
  o    København banegård
 • Bibliotek
  o    Københavns Hovedbibliotek, Det kongelige bibliotek
 • Boghandel
  o    Strubes boghandel KBH. Bog og Idé Farum bytorv
 • Bymiljø
  o    Viborg, Ålborg, København, Lejre, Frederiksværk, Stockholm.
  Viborg turistbureau, Bureauchef Birgitte Leth:
  Tak for din flotte optræden som H. C. Andersen. Der er kommet mange positive tilbagemeldinger herpå, det blev en sjov oplevelse for viborgenserne. Endnu engang tak for dit besøg og engagement!.
 • Butikker
  o    Boghandel og møbelbutik
 • Butikscentre
  o    City-2, Fisketorvet, City Arkaden, Farum Bycenter, Skt. Matthias Marked, Viborg/Sædding Centret, Butikscenter i Hjørring
 • Caféer
  o    Café Liva, Blandede Bolcher, Tåstrup teaters café, Portalens café, Caféen på Post og Tele museet
 • Dagcenter
  o    I Haarlev, Sandmarksbo, Køge, Ølby ældrecenter, Alkestrup Seniorklub
 • Daginstitution
  o    Labyrinten I Valby
 • Forlystelsesparker
  o    Tivoli i København. Kongens Have, Steensgaard Herregaard Fyn, Dragsholm slot Sjælland, Gisselfeld kloster og Jesperhus Blomsterpark.
 • FOF Køge/Vallø Tine Koop
  o    Jeg anbefaler varmt Bjarne G. Nielsens fremstilling som H. C. Andersen. Han er fantastisk!
 • Fritidsklubber
  o    Taarbæk fritidscenter.
 • Havnemiljøer
  o    Islands Brygge, Femøren, Langelinje, Holmen København.
 • Hjerting Posten, Esbjerg
  o    At se Bjarne G. Nielsen som H.C. Andersen, I Sædding Centret, var eventyrligt ! ros til skuespilleren for den fine optræden.
 • Hoteller
  o    D’Angleterre, Kong Frederik, Phønix, Hilton, Store Kro, Gentofte Scandic Marriot, Havreholm.
 • Incoming bureauer
  o    Carlson Wagon-lit, Bennett Destination Parin, Westh og Westh, Danske Special Rejser, Kuoni Travel, First United, Meet The Danes.
 • Kanalrundfarter
  o    Canal tours
 • Kirke
  o    Tingbjerg kirke.
  Præst Ulrich Vogel:
  Det har været en stor succes, da Bjarne G. Nielsen optrådte I Tingbjerg kirke. Stemningen var sat med det samme og så kom digteren. Lettere forvirret og alligevel straks det elskelige midtpunkt, man kender ham som. Sange og historier præsenteret smukt fra mesterens egen mund, en forrygende aften fuld af humor, livsglæde, eftertænksomhed og alvor. – kort sagt: en ægte H. C. Andersen aften!
 • Koncertsale
  o    Tivolis koncertsal
 • Kunstforening – Galleri
  o    Hellerup kunstforening
 • Lufthavne
  o    Københavns lufthavn, Kastrup.
 • Læserbrev i dagbladet BT, V. Schwarts
  o    Bravo! Jeg var med min nevø I Tivoli 16/7-2000 og her fik vi en herlig oplevelse. Sandelig om ikke selveste H. C. Anndersen gik rundt og konserverede med Tivolis gæster. Det var til stor glæde for alle. Senere så vi ham optræde foran H. C. Andersen butikken. Ville det ikke være en god idé, hvis H. C. Andersen havde sit eget lille teater, han er jo lige så kendt som Pjerrot og af udlændinge nok mere kendt. Flere af den slags ting tak !.
 • Ministerium – Ministre
  o    Udenrigsministeriet, Mogens Lykketoft, Karen Jespersen m.fl.
 • Museum
  o    Post og Tele museet, Statens Museum for kunst, Bakkehusmuseet,
  o    Zoologisk museum.
 • Restauranter
  o    D´Angleterre, Cap Horn I Nyhavn, Nimb – Glassalen – Grøften -Balkonen i Tivoli, Store kro.
 • Rådhuse
  o    Københavns Rådhus, Frederiksberg Rådhus.
 • Sejlklubber
  o    Svanemøllens sejlklub.
 • Skoler
  o    Kajerødskolen Birkerød, Rønnevangsskolen Tåstrup, Enghøjskolen Hvidovre, Holtehus Efterskole Holte.
 • Slotte og herregårde
  o    Steensgaard Herregaard Fyn, Dragsholm slot, Sjælland, Gl. Vrå slot, Gisselfeld kloster, Clausholm Slot, Dronninglund slot.
  Dragsholm slot, Annette Petersen:
  Bjarne G. Nielsen er ikke blot en skuespiller, …….han ér H. C. Andersen. Vores møde med Hans Christian Andersen blev en oplevelse af de helt store.
 • Teater
  o    Tåstrup teater, Falkonerscenen, Nørrebros teater, Jakoboleteatret, Ålborg.
 • Turistbus
  o    Carlson Wagon-lit. (Incoming Bureau)
 • Udstilling – Messer (ind og udland)
  o    Bellacentret, Forum, Vega, Ålborg hallen, Øksnehallen, Formland Messen (Herning).
  o    Frankfurt, Køln, Bruxelles og Cannes (Midem).
  o    Bellacentret efterår 2001, international frimærkeudstilling
  Generalsekretær Kennet Helmer Jensen:
  “blandt de besøgende på udstillingen blev der ytret ekstremt meget ros, omkring en meget flot udklædt og sminket H. C. Andersen, der gik rundt blandt de besøgende og fremførte digte og sange. Især overfor “figurens” store viden omkring H. C. Andersens liv og store evne til at improvisere en samtale som var det den rigtige H. C. Andersen man stod overfor. Jeg skal derfor på det varmeste anbefale dette arrangement både til børn og voksne, sammen eller hver for sig.
  o    Optræden for Japanske rejsearrangører bl.a JTB World Vacation. Danmarks turistråd, markedschef Søren Leerskov:
  De japanske rejsearrangører var særdeles positive overfor besøget, hvor man bl.a. mødte H. C. Andersen ved Holmen – og derefter en afslappet samtale med digteren, kom I båden for at sejle til Langelinje. Her fortalte Andersen kort om den Lille Havfrue, og overrakte Mr. Koji Yamashita, præsident for ANA World Tours I Tokyo, en indramning med en personlig hilsen fra den verdensberømte eventyrforfatter. Det vakte stor jubel i den japanske delegation.
  o    Bellacentret efterår 2005, Frimærkemesse
        Marketingskoordinator Anette Schwartz:
  “Post Danmark Frimærker” har benyttet Bjarne G. Nielsen, som det kulturelle og underholdende indslag på vores salgsstand i november 2005, i for bindelse med afvikling af frimærkemessen “Frimærker i Forum”, hvor temaet bl.a. var H.C. Andersen 200 år.
  Bjarne G. Nielsen faldt meget flot ind i miljøet og kunderne fik en ekstra oplevelse, når de besøgte vores salgsstand. Han var på salgsstanden i tre dage, hvor han 8 timer fra sit lille hjørne professionelt underholdt børn og voksne med sang, klip og meget mere. Han var med til at give den samlede oplevelse et kvalitativt løft.
  Bjarne G. Nielsen bevægede sig rundt i Forum, hvor han på naturlig måde skabte kontakter. Ligeledes stillede han sig op og sang smukke danske sange ud over området for at tiltrække publikum.
  Vi har været meget tilfredse med Bjarne G. Nielsens deltagelse på vore salgsstand. Han var meget fleksibel og en god samarbejdspartner, og vi kan kun give vores bedste anbefalinger.
 • Undervandsbåd
  o    H. C. Andersen har optrådt på en russisk undervandsbåd.
 • Virksomheder, receptioner
  o    Deloitte og Touche, Andersen Consulting, Højgaard og Schultz, Nielsen & Christensen….med flere.
  o    Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Nielsen & Christensen.
        Statsautoriseret revisor Per Holm:
   I forbindelse med vores firma’s reception i anledning af præsentationen af en afdelings nye domicil, anvendte vi Bjarne G. Nielsen som et indslag til          underholdningen af vore gæster. Bjarne G. Nielsen, der på forbilledlig vis påtager sig rollen som H.C. Andersen, går omkring og konverserer gæsterne, ligesom han efter aftale underholder med sang, papirklip og eventyroplæsning. Han havde således selv tage initiativ til omskrivning af et H.C. Andersen-eventyr, hvor vores firma indgik på underholdende vis. Vi og samtlige receptionsgæster fik en oplevelse der var meget anderledes end ved “normale” receptioner. Vi var meget tilfredse med Bjarne G. Nielsens engagement, og opfatter ham som en særdeles venlig, samarbejdsvillig og fleksibel samarbejdspartner. Vi kan kun på det varmeste anbetale brugen af skuespilleren Bjarne G. Nielsen i rollen som H.C. Andersen.

Roller

Bjarne har leveret en række markante skikkelser, på små og store scener i og omkring København. Her er nogle af dem:

Teater

Rolle Stykke Teater
Martin Luther Efter syndeknaldet Bageriet
Hertugen De tretten ure Cumulus Teatret på B&W
Sir Anthony Rivalerne Cumulus Teatret
Andreas Blegnæb Helligtrekongersaften Cumulus Teatret
Graveren / Hamlets fars ånd Hamlet Mungo Park
Troldmanden Merlin Ridderne om det runde bord Taastrup Teater
Jøde Den pokkers mur Taastrup Teater
Lord Mewill Eneren Nørrebros Teater
Will Scarlet Robin Hood Taastrup Teater
Salaamn Khalid Røde Orm Taastrup Teater
Frk. Smut Tiggeroperaen Cumulus Teatret
Balthasar Stor ståhej for ingenting Cumulus Teateret
H.C. Andersen Halløjsa det er eventyr H.C. Andersen Produktion

Film og TV

Herman Bang Ved vejen Nordisk film
Hr. Grå Charlot og Charlotte DR
Brudgommen Svend Strømmens dag DR

Samt roller i Matador, Attentat, Requiem, Riget II, Edderkoppen, Øjesten, Nikolaj og Julie, “Bluff” på TV3.
Dertil reklamefilm, radioteater og speakeropgaver.

H.C. Andersen

Bjarne G. Nielsen har siden 1986 optrådt i rollen som Hans Christian Andersen og er i dag Danmarks bedste og mest originale bud på den verdensberømte eventyrforfatter.

Bjarne G. Nielsen er H.C. Andersen og dette har begejstret børn og voksne overalt i landet. Performeren går videre end til blot at vise “glansbilledet” af digteren – han træder i fuld karakter, så vi føler vi møder personen selv.

I sæson 2000/2001 kunne HCA opleves i Tivoli i København, hvor han spadserede omkring og lavede shows til stor succes for havens mange gæster, fra ind og udland. Han har desuden optrådt i Jesperhus blomsterpark på Mors i 4 sæsoner.

Bjarne G. Nielsen optræder på dansk, engelsk og tysk og har foreløbig besøgt Sverige, Frankrig, England, Tyskland, Norge, Belgien og Kina (Shanghai og Beijing), samt Mexico City i Oktober 2008.

Bjarne G. Nielsen vil i øvrigt være kendt fra DR “Zeppelin”, “På briksen”, på P4 og “Godaften Danmark” på TV-2, samt “Snurre Snups Søndagsklub” på TV-2 med Bubber.

Se også vores film og videoklip.

 

 

 Kontaktinformationer

Kontakt Bjarne G. Nielsen, H.C. Andersen Live – since 1986
Schacksgade 4, 5. th, 1365 København K
Telefon: +45 33 91 07 63
Mobil: +45 22 48 75 30
Email: hcandersenlive@gmail.com
Specielle ønsker til form, indhold og målgruppe modtages gerne.
Samarbejdspartnere
DiscoverCPH!
Arte Booking
Galleri Nyhavn 18
Canaltours
Fotograf Kjeld Klok, tlf: 29804087

 

 

 

 

 

GermanGreekEnglish